speedbila.JPGPå vägen från Atlanta, Georgia till Birmingham, Alabama såg vi en skylt. Vi förresten. Jag har inte presenterat min medresenär. Christian kom direkt från Almedalen till Landvetter. Efter examen från Chalmers och Handels i Göteborg doktorerar han nu vid Chalmers. 

Skylten pekade mot International Motor Sports Hall of Fame. Den ligger vid Talladega Raceway, som är en av de främsta racerbanorna i USA. De hävdar själva: ”most competitive track”. Orsaken är längden på raksträkorna och lutningen i kurvorna. Lutningen är upp till 30 %. Högsta uppmätta hastigheten är 250 miles/timma.  

International Motor Sports Hall of Fame. Jag hoppades ju få se något om Ronnie Pettersson och våra svenska hjältar i Speedway och Motorcross.  Därav blev intet. Fokus var helt på amerikaner i banracing. Några av de största icke amerikanerna i formel 1 var också med. Liksom en del bilbyggare som Porsche, Bugatti och Ferrari. 

Bilder på Stirling Moss och Malcolm MacDonald påminde om barndomens nyckelringar från BP. Men höjdaren för mig var ju att få reda på mer om Craig Breedlove och Spirit of America. Han var den som på land först höjde hastigehtsrekordet över 400 och sedan 500 och därfeter 600 miles/timma. I Utställningen fannns också den bil som kört snabbast hittills, 759 miles/timma. Bilden blev lite konstig för jag fixar inte bildredigeringsprogrammet än.