I dag var nyhetsflödet klent. Men jag hittade tre bra informationer på nätet i går.

Söndagsnjutning, ja visst. Mikael karlsson och Svante Axelsson har 5/9 startat en blogg på Naturskydds- föreningens hemsida.  Jag firar med en bild från Linnès Råshult. Kunskaper, det gamla odlingslandskapet och den blommande vårglädjen i vår natur har ju betytt mycket för föreningens insatser genom åren. Länken är: http://blogg.naturskyddsforeningen.se/ .

Det gläder mig. Besök deras blogg! Vi lägger också in en länk till dem bland Vänner till Mig och Miljöinnovation. Dessa länkar hittar Du längst ner i höger sidebar. Än har de inte talat om nyttan med miljinnovationer. Men, den som väntar på något gott ….. 

Det positiva intresset för fåglar har betytt mycket för SNF:s roll som lokalt baserad organisation för vår natur och vår miljö. Det är en viktig grund för medlemsantalet. Detta tillsammans med konskevent kansliarbete på det nationella planet är grunden för föreningens starka roll för svensk natur och miljö. Kansliets toppkrafter har ofta gått vidare till ännu mer inflytelserika posiitoner i miljöSverige. Jag gick med när jag började på Skogshögskolan hösten 1970. Jag hoppas att den glädje som man får av miljöinnovationer som hopp för en bättre framtid, på samma sätt ska stimulera till en bättre miljö.

De Gröna partierna i EU-Parlamentet har en spännande workshop i Bryssel på onsdag. Intellectual Property Rights and Green Energy Technologies.   http://www.greens-efa.org/cms/default/dok/249/249017.intellectual_property_rights_and_green_e@en.htm

Vi fick en kommentar från James Ryley som gillade siten och tipsade om en länk för att kolla patentläget. Se Free patents on line under Vänner till mig och Miljöinnovation.