Polyplank har länge förfinat sin miljöinnovation. Vi gratulerar till nya order med en bild.  

EU Energy Innovative Financial Network kommer med sitt 34:e Nyhetsbrev. Där finns så mycket information att de flesta ger upp läsningen illa kvickt. Några axplock för Dig. Hitta mer om dessa nyheter genom att klicka!
 Polyplank: Bilden är på en av slutprodukterna. När jag i somras besökte Polyplank berättade VD Ulf Björn om en förstärkning på försäljningssidan. Jag hoppas den redan nu börjat visa sig lönsam. Polyplank AB har tecknat avtal för leveranser av ca 1000 avskiljare på balkonger i ett bostadsområde i Göteborg. Bolaget har även tecknat avtal för den första affären gällande miljöhus till ett fastighetsbolag i Huddinge. Det totala ordervärdet uppgår till 2,9 MSEK. Tidigare inlägg om Polyplank hittar Du genom etikettmolnet i vänster kolumn. Kolla vår länk KompositÅtervinnPlastTrä. Du kommer till Polyplanks hemsida. Längst upp på sajten klickar Du på inspiration. Där ser Du hur mycket bra Polyplank kan användas till. 

EFIN Newsketter: Fyra nya utlysningar på sjunde ramprogrammet för Forskning och Utveckling på temat energi har just skett. Det kan ju låta trevligt, men det är oerhört svårt att göra konkurrensdugliga ansökningar om man inte börkat långt före utlysningen.
Nätverket stöder också flera events i Rumänien för att stimulera ny teknik på energiområdet.
För den som vill slå sig in i Tyskland finns en mässa i Stuttgart 29-31/1. Den heter CLEAN ENERGY POWER. Underrubriken är International Trade Fair for Renewable Energy and Passive House. Kolla: http://www.cep-expo.de/index.php?id=7&L=1 
I Polen ordnar CEE Biofuels en konferens för att informera om Biofuels. Under oktober kommer dessutom konferenser i Mons i Belgien, i Berlin, i Milano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

EU-Kommissionen har 30/09/2008 gett ut COMPETITIVE EUROPEAN REGIONS THROUGH RESEARCH AND INNOVATION – PRACTICAL GUIDE TO EU FUNDING OPPORTUNITIES FOR RESEARCH AND INNOVATION. Det är fem kapitel och fem bilagor, totalt inte mer än 59 sidor. du hittar guiden här. ftp://ftp.cordis.europa.eu/pub/fp7/docs/practical-guide-eufunding_en.pdf