PP Polymer öppnar ny fabrik i Stockholm. Den ska tillverka det helt nya flamskyddsmaterialet Paxymer. Paxymer är enkelt uttryckt en plast med inbyggt flamskydd. Paxymer bildar varken rök eller sot vid en brand. Det droppar inte och avger inga giftiga gaser. Paxymer är dessutom till 100 procent återvinningsbart. En produkt i tiden, skapad för hållbar utveckling. Bilden är från Paxymers hemsida. Vad betyder detta för utvecklingen av vår länk BioNedbrytFlamskydd, DEFLAMO? Klicka här för mer information ur Pressmeddelandet.

Företaget presenterar flamskyddsmedlet. ”Det är ett helt nytt flamskyddsmaterial med egenskaper som kan rädda liv vid bränder. Plasten kan användas vid tillverkning av rör, el-artiklar, möbler, tvättmaskiner, bilar mm. Paxymer är resultatet av en produktutveckling ledd av docent Swaraj Paul, PP Polymer och med ekonomiskt stöd från Räddningsverket och Forska och Väx.

Paxymer kommer i ett första steg att erbjudas de nordiska länderna, därefter är exportsatsning mot Tyskland aktuell. – Vi är på väg att få ett världspatent, vilket öppnar för en spännande marknad, säger Ann-Christin Paul, VD, PP Polymer. Fabriken invigs torsdagen 5 mars i  Vällingby av Ulla Hamilton, Miljö- och trafikborgarråd i Stockholm. ”

 Mer att läsa om Paxymer på www.paxymer.se