Operasångare startar båttvätt på Ingarö. I Kolström, den lilla farleden för småbåtar, som går från Baggensfjärden förbi Ingarö kyrka mellan Värmdö och Ingarö, startas den 1 maj en båttvätt med position: 59˚ 17´22.95 N 18˚ 23´54.44 E. Vår länk Båttvätt levererar anläggningen. Dåvarande VD:n Gustaf Otto Doulgas träffade jag på Naturvårdsverkets havsmiljödag i december.

Ägaren, Bengt Nordfors, välkänd operasångare bl a från Fantomen på Operan vill slå ett slag för miljön och göra det möjligt för motor – och segelbåtar att bottentvätta i hans nya anläggning, och detta helt avgiftsfritt (men ändå avgiftat) under sommaren 2009. I planerna ingår också att starta ett enkelt café ombord på en husbåt invid tvätten. Här sjunger han för den nya tvätten.  Klicka här för vidare information ur Pressmeddelandet.

Båttvätten, en ECO S 300, kan tvätta motor- och segelbåtar med maxbredd i vattenlinjen om 3 m och största köldjup om 2 m. All materia som borstas bort, samlas upp för senare destruktion.
Anläggningen kommer att vara i drift från den 1 maj. Tider för öppethållande meddelas senare.

Bengt Nordfors: ”Jag har länge velat göra något för miljön här i Kolström. Sedan Ingaröbron, som går över min tomt, byggdes, har jag utvecklat min strandlinje till en mindre båthamn. Nu går jag vidare och öppnar en båttvätt och ett kafé.

Jag ser det snarare som ett utryck för min kreativitet än som ett kommersiellt projekt. Jag kallar det för ´Kolströms Kapell´.”

Gustaf O Douglas: ”Äntligen får båtägare i Värmdö kommun lätt tillgång till en båttvätt. Att Bengt Nordfors erbjuder tjänsten alldeles gratis, är en sensation. Vi är glada över att vår metod bottentvätt i vattnet kommer till användning även här.”