Återanvänd kiss, Gratis Båttvätt eller Lastbil på järnväg.  Tre miljönyheter som alla är mycket nära människors vardag. Vilken konkurrens! Hjälp oss utse Sveriges bästa miljönyhet i mars!

Vi har nominerat tre av våra 41 miljönyheter. De bästa miljönyheterna gäller utveckling som med vinstintresset kan sprida bra  miljöbeteende. Det är fjärde gången vi ordnar internetomröstning om månadens bästa miljönyhet. Bilden hittade vi på Flickr vid sök på referendum.

Vi vill glädja våra besökare. En positiv nyhet om en miljöinnovation ger hopp om bra miljölösningar. Vi hoppas det gör Dig glad. Vilken nyhet tycker Du är bäst på det? Det är den bästa nyheten för oss. Rösta på ett av alternativen längs upp i höger kolumn!:

  1. Gratis båttvätt. Operasångare Bengt Nordfors låter motor – och segelbåtar bottentvätta i hans nya anläggning. Helt avgiftsfritt (men ändå avgiftat) under sommaren 2009. All materia som borstas bort, samlas upp för senare destruktion. Anläggningen kommer att vara i drift från den 1 maj.
     Och kolla hans havsmiljöversion av Till Havs på länken.  http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoteknik-rena-batbotten 

  2. Lastbilen på tåget – Flexiwaggon är en nischlösning som passar lastbilar på kortare sträckor. Man kör helt enkelt på lastbilen på en specialbyggd järnvägsvagn Samtliga utsläpp minskar med 75 % varav koldioxid är ett. Kolla videon hur det funkar. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/flexiwaggon-mljoteknik
  3. Återanvänd kiss –  Guldkannan Towa på toa för enkel och ekologisk växtnäring i ett vardagsnära kretslopp i trädgården. Kiss är guld värt när det tas tillvara som miljöanpassad näring till våra växter. Länk till bild, Obs ingen video! .  http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/guldkanna3940

Förra omröstningen vann minsta företaget, börsnoterade Lightlab Sweden AB. Kolla vårt inlägg om dem!  http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/lightlab-mer-om

Gå till rubriken Omröstningar, högst upp i höger kolumn. Rösta på  den nyhet som gläder Dig mest! Omröstningen pågår till och med annandag påsk kl. 12.00. Vi publicerar då resultatet. Vill Du påverka andras röstning? Skriv vad Du tycker i kommentarer!