Engelska Powabyke släpper nu sina nya elcyklar med batteri monterat framtill på ramen. I Sverige är Powabyke den största aktören på marknaden för elcyklar. Vi firar med en fyraminutersvideo av Hippyshopper från Youtube. Det verkar vara en bra lösning, särsklit för människor i kuperade städer med dålig luft. Det är ju inte en teknisk innovation längre, men det är en social innovation att införa den i stor skala.

[youtube zHwd2WLB8U0]

Batteriet är underhållsfritt och sitter på ramen. Laddningen sker enkelt genom att ansluta den medföljande laddaren i ett vanligt vägguttag som exempelvis sitter i carport eller garaget. Batteriet kan tas av och laddas på annat ställe. En uppladdning tar några timmar. Räckvidden är 3 – 4 mil.

Flera kommuner och företag använder Powabyke elcyklar redan i sin verksamhet, t ex hemtjänsten i Botkyrka och Helsingborgs Kommun, Vägverket, MKB i Malmö, mfl.

De nya cyklarna kostar från 16.400 och kan också beställas med fotbroms på bakhjulet.

Länk till hemsidan: Se www.powabyke.se