Megaman har som första företag i världen hittat en lösning som gör LED-lampor så ljusstarka att de helt kan ersätta halogenbelysning. Tekniken tar sig förbi det största hindret i LED-utvecklingen. Lampan ger också mycket bra och stabil färgåtergivning.

Megaman är en av världens ledande tillverkare av lågenergilampor. De siktar först på proffsmarknaden, men denna innovation öppnar också vägen mot hemmen. Jag blev så glad åt detta att jag lånar reklambilden från deras hemsida som illustration. Klicka här för mer ur deras pressmeddelande.

– Värmeutvecklingen från LED-dioderna har hittills inneburit att lampor med högre effekt än 3W inte har kunnat användas eftersom värmen har skadat elektroniken. Det har gjort starkare lampor omöjliga och inneburit att LED-belysning bara har kunnat användas till dekorations- och effektbelysning, säger Malin Svensson, key account manager och informationsansvarig på Megaman Sverige.

¬Megaman har nu, med banbrytande ny teknik, hittat en lösning på problemet med värmeutvecklingen och lanserar en serie LED-lampor på 15W som helt kan ersätta halogen-spotar.  Våra nya LED-lampor är så bra att de visuellt inte går att skilja från en halogenspot, säger Malin Svensson.

– Den nya tekniken innebär också att skiftningarna i färgtemperatur blir så små att ögat inte kan uppfatta dem. Just färgskiftningar har tidigare varit ett problem för LED, säger Malin Svensson. Lamporna ger mycket bra färgåtergivning, med ett Ra-värde på 85-92, jämfört med en glödlampa som har ett Ra-värde på 97 och där 100 är likvärdigt med dagsljus. 
 
Megamans nya LED-lampor är framför allt anpassade för den professionella marknaden.

– Men när vi nu har tagit oss förbi det största hindret för att skapa LED-lampor för allmänbelysning kommer utvecklingen att gå allt fortare, säger Malin Svensson.

Länk till Megamans hemsida: http://www.megaman-sverige.se/