Vilken höjdardag för mig som bloggare. För första gången passerar jag 1000 besökare på en vecka under Europa-dagen. Varför just  nionde maj som Europa-dag? Jo då presenterades Schumann-deklarationen. Den hade skrivits av Jean Monnet. Konkret kan man koncentrera den till en huvudtanke. Vi firar med en barnslig presentation från youtube av min nu favorit som Europa-sång. Bara 45 s. och Du blir glad!

[youtube 2N8g_jFzMlU]  

Huvudtanken: ”Genom att skapa en gemensam basproduktion och genom att instifta en ny högsta myndighet, vars beslut är bindande för Frankrike, Tyskland och övriga länder som ansluter sig, kommer detta förslag att förverkliga den första konkreta basen för en europeisk federation som är oundgänglig för att bevara freden.”

Då var freden huvudfråga. Nu är det att överleva människornas inbillade behov. Jag bedömer att den bästa vägen för det är miljöinnovationer. Därför har jag startat Eco Innovation AB. Vi bidrar bland annat genom Bloggen MILJÖINNOVATION.

EU-Parlamentet med sin extra starka roll och sitt engagemang för miljön är en viktig spelare i detta. Därför ställde jag upp  på ett seminarium:  Företagande i lågkonjunktur  -hur går det? EU-kandidaten Carina Hägg från Jönköpings län berättade hur hon vill stärka konkurrenskraften i EU. Auktoriserade revisorn Anders Claesson från Grant Thornton berättar om fördelarna med att starta företag i lågkonjunktur och hur ökar man lönsamheten med hjälp av CSR. Jag berättade om starten av  Eco Innovation AB och arbetet med att hjälpa företag med EU-finansiering.

Det var trevligt! En begränsad men uppmärksam skara till publik. Jag körde en tolvbilders PowerPoint på knappt 20 minuter. Jag är ju ingen showman, så jag drog inga asgarv. Men ett havldussin småskratt i en faktapresentation gör att jag känner mig nöjd. Dessutom klämde publiken i min symboliska avslutningssång. Den svenska versionen av Ju mer vi är tillsammans har ju bättre stuns än den engelska. Men den fanns inte på youtube. Min presentation hittar Du på slideshare. http://www.slideshare.net/evolveu/infor-eu-parlamentsvalet1  Du kan också hitta den på sidan offentligt högst upp på bloggen.