MIljinnovationen, Robotgräsklipparen Automower® från Husqvarna fick industridesignpriset Red Hot Design Award i kategorin produktdesign. 😆 Det är nog världens finaste designutmärkelse. Många tänker inte på de bra miljödetaljerna när vi ser den klippa gräset. Utan farliga utsläpp, dygnet runt i sol och regn, klipper och gödslar den gräset alldeles själv. Den programmerbara klipparen är batteridriven och laddar sig själv genom solcellspaneler eller genom den eldrivna laddningsstationen. Kolla den några år gamla filmen från Youtube.

[youtube]http://youtube.com/watch?v=GXGdyZZjad0&feature=fvw[/youtube]

Automower lyckades övertyga en internationell jury bestående av 30 designexperter om att svensk industridesign är i världsklass. Konkurrensen var hård. 4 252 tävlingsbidrag från 57 nationer deltog i årets Red Hot Design Award. Klicka här för mer om Red Hot Design Award och om robotgräsklipparen
– Design och ergonomi är två av våra starkaste konkurrensfördelar. Ett erkännande från Red Dot Design Awards är ett tecken på att våra satsningar ger resultat, säger Towe Ressman designchef på Husqvarna.

Designtävlingen Red Dot Design Award har funnits sedan 1955 och är den största och mest erkända designtävlingen i världen. Den består av disciplinerna produktdesign, kommunikationsdesign och konceptdesign. Tusentals bidrag lämnas årligen in från över 50 olika länder.

Automower® är en helautomatisk och tyst robotgräsklippare. Utan farliga utsläpp, dygnet runt i sol och regn, klipper och gödslar Automower® gräset helt på egen hand. Dessutom minskar antalet mördarsniglar på gräsmattor klippta med Automower®.  Automower® klarar gräsmattor upp till 6000 m2. Den programmerbara klipparen är batteridriven och laddar sig själv genom solcellspaneler eller genom den eldrivna laddningsstationen. Med en nästan osynlig slinga i marken klipper Automower® gräset innanför det slingade området.