Exibea har utvecklat Eliq. Nu kan man direkt se effekten på elförbruningen när man stänger av TV:n. Det är en energidisplay som är kompatibel med de moderna fjärravlästa elmätarna. Den nyttjar dessa för att kostnadseffektivt informera konsumenten om elförbrukningen. Bild från pressmeddelandet.

Exibeas produkt är lätt att använda. Den kan installeras av användaren själv. Den är utvecklad för villaägare och visualiserar elförbrukningen i realtid. Användaren kan se exakt vad hon eller han sparat genom att stänga av TV:n eller släcka lampan.

För andra året i rad delar Veckans Affärer tillsammans med E. ON ut E-Prize till Sveriges energieffektivaste företag. Exibea är finalist i kategorin bästa småföretag Den 20 maj koras vinnaren på China Teatern i Stockholm. Klicka här för mer om Exibea! År 2009 utsågs Exibea till en av sex Climat Solvers av Världsnaturfonden WWF. För att bli en Climate Solver krävs det att innovationen har en global potential och att den fram till 2020 kan bidra med ett minskat koldioxidutsläpp på minst 20 miljoner ton per år.

E-Prize delas ut till företag som bidrar till ett mer hållbart Sverige. Priset går till det företag som utifrån sin storlek och sina förutsättningar på det mest innovativa, affärsskapande och effektiva sättet arbetat med energianvändning. Nytt för i år är att priset delas ut i två kategorier, ett för storföretag och ett för småföretag. Exibea är ett av tre företag som gått till final i klassen småföretag.

– Det är givetvis roligt att uppmärksammas! Att bli finalist innebär en bekräftelse på att fler än vi tycker att vår energidisplay är en bra lösning för att spara energi. Dessutom ger nomineringen Eliq en kvalitetsstämpel, som ligger rätt i tiden då vi snart lanserar produkten på marknaden, säger Joakim Ottander, vd Exibea.