iLoveGratis är en ny miljötjänst på nätet. Tjänsten liknar  sajter som blocket och eniro, men med en viktig skillnad: Istället för att köpa och sälja, så är allt du hittar på iLoveGratis helt gratis!  iLoveGratis fungerar alltså precis som en klassisk köp- och säljsajt. Du surfar in på hemsidan och lägger in en annons på någonting som du vill skänka bort. 

Det kan vara t.ex en soffa du inte längre behöver. Annonsen blir synlig för andra besökare och innan du vet ordet av så har du blivit av med soffan. Bäst av allt är att det inte kostar något för den som lägger in annonsen, inte heller kostar det något för den som vill återvinna din soffa. Klicka här för att läsa vidare!

Idén kommer från 18-årige entreprenören Khaled Danesh. Han studerar entreprenörskap på gymnasiet.  Khaled upptäckte beteendet köp och släng när han själv skulle rensa ut gamla saker från sitt hus för ett år sedan. Projektet iLoveGratis driver han tillsammans med två andra killar, Vahab Daneshvar 22 år och Axel Widegren 20 år.

Miljövänlighet är en viktig faktor!

 iLoveGratis skapades av killarna mot bakgrund av att konsumenter blir allt mer miljömedvetna. Efter en liten marknadsundersökning upptäckte de att många familjer har fullt fungerande prylar hemma, som de varken behöver eller använder. Genom sajten skapar de ett forum för alla som vill återvinna sina gamla prylar, istället för att slänga dem. 

”Vi vill med denna tjänst stoppa den stora mängden föremål o prylar som slängs varje år. Tänk dig hur mycket miljön skulle uppskatta om vi lät någon annan återanvända alla de 100 000-tals fungerande föremål o prylar vi slänger säger Khaled Daneshvar”

www.iLoveGratis.se