EU-bidrag: Eco Innovation i Sjunde Ramprogrammet har kommit med en ny utlysning. Indikativt belopp är 50 miljoner €. Deadline för ansökningar är 16/11. Detta program är extra spännande för små- och medelstora företag för en stor del av projektbudgetarna måste gå till sådana. Det gör att redan nästan färdiga projektkonstellationer på kort varsel kan behöva nya partners. Klicka här för vidare information på engelska och länk till min krönika ur Uppfinnaren & Konstruktören med vad den intresserade fortfarande bör göra. Utlysningen gäller följande Topics med Tema/Aktivitet inom parentes. Indikativ budget för Topic 1 är 43 Miljoner €. De följande fyra topics delar på 7 Miljoner €.   

 
 1.  Eco-innovation! (ENV.2011.3.1.9-1) Collaborative Project. No budget limitation per proposal or upper limit of  number of proposals to be funded. Proposals will only be selected for funding on the condition that the estimated EU contribution going to SME(s) is 30% or more of the total estimated EU contribution for the project as a whole.   Länk till Krönika ur Uppfinnaren & Konstruktören: Registrera för Partnerskap: http://evolveu.bloggsida.se/eu-bidrag/kronika-registrera-for-partnerskap-hos-eu 
 2.  
   

    

 3. Development of ecoefficiency meso-level indicators for technology assessment. (ENV.2011.3.1.9-2) Collaborative Project. The requested European Union contribution shall not exceed EUR 2 500 000. A maximum of one project may be funded.   
 4.  
   
   

    

 5. Macro-level Indicators to monitor the environmental impact of innovation (ENV.2011.3.1.9-3) Collaborative Project The requested European Union contribution shall not exceed EUR 2 500 000. A maximum of one project may be funded.  
 6.  
   
   

    

 7. Dynamic e-dissemination systems and platforms for enterprises including SMEs to exploit results for ecoinnovation (ENV.2011.3.1.9-4) Coordination and Support Action (Supporting Action). The requested European Union ontribution shall not exceed EUR 1 000 000. A maximum of two projects may be funded. Proposals will only be elected for funding on the condition that the estimated EU contribution going to SME(s) is 25% or more of the total estimated EU contribution for the project as a whole.
 8.  

   

   

 

Om Du vill ha hjälp så hör av Dig till mig: erik@ecoinnovation.se eller tel: 070-2994762