Knycer – Miljöinnovation?  Energiåtgången i detta torkskåp halveras enligt uppgift jämfört med traditionella torkskåp och torktumlare. Det torkar med avfuktning i stället för med värme. Det är bra både för klimatet och för plånboken.Men någon måste väl ha utvecklat detta tidigare? Det kan jag inte kolla. Men visst är det en glad nyhet att slippa alltför torra kläder ur torkskåp och slitage i torktumlare! Företagets bild! 

Knycers torkskåp imiterar en frisk sommarvind som torkar  kläderna utomhus. Kläderna hängs upp på en flexibel ställning som enkelt rullas in och ur skåpet. Klcika här för mer information

Då skåpet inte torkar med värme behövs ingen frånluftanslutning. Det gör det enkelt att installera. Den utdragbara torkställningen, kan även användas utomhus och är unik för Knycer.

 Att hängtorka ger inget mekaniskt slitage på kläderna. Kläder som torkat med hjälp av avfuktning blir dessutom mjuka och behagliga utan att man behöver använda sköljmedel. Mindre kemikalier också!

Låg energiförbrukning ger låga CO2 utsläpp.  Avfuktning är det mest energisnåla och ekonomiska alternativet.  Knycers torkskåp har en display som tydligt visar elförbrukningen i kWh och automatisk avstängning när tvätten är torr. Det är kort sagt Knycer (= nicer=trevligare).