Miljötorkskåp eller Innovativ Naturvård eller Solmobilladdare? Vilken blir bästa miljönyhet i december 2010? Eco Innovation har nominerat tre kandidater för webröstning om bästa miljönyhet i december: Knycers torkskåp, WWF: pengar till Innovativ Naturvård och HiNations Solmobilladdare. Rösta på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! 

Nya miljölösningar är det enda som kan rädda livet på jorden undan miljöhoten. Därför är nyheter om miljöinnovationer de bästa miljönyheterna.

Knycers torkskåp för miljön halverar enligt uppgift energiåtgången jämfört med traditionella torkskåp och torktumlare. Det torkar med avfuktning i stället för med värme. Det är bra både för klimatet och för plånboken. Varken frånluftanslutning eller sköljmedel behövs. Företagets bild! Rösta på Miljötorkskåp!

Världsnaturfondens WWFs nya projekt ”Innovativ Naturvård i Sverige delar nu för första gången ut 2 miljoner till spännande och nyskapande projekt. Det är härligt. Nytänkande har länge behövts i naturvårdsarbetet. Kanske dock inte just som på bilden från Flickr av HikingArtist.com. Nio projekt i Kalix, Transtrand, Uppsala, Stockholms skärgård, Stockholm, Oskarshamn, på Öland samt i Tyresta nationalpark är de första so9m får stödet. Rösta på Innovativ naturvård!

HiNation AB med somobilladdaren har beviljats medel från Tillväxtverkets program DemoMiljö. Man ska testa HiNation HiLight i Tanzania. Det är en liten bärbar, kompakt mobilladdare och lampa som drivs till 100% av solenergi. I Tanzania har bara 3 procent av befolkningen på landsbygden tillgång till el. Laddning av mobilen är en tung utgiftspost i många familjers budget. Dessutom har HiLight fördelar som inte kan mätas i pengar; barn kan läsa läxor på kvällen, kvinnor kan röra sig säkrare nattetid och risken för bränder och brännskador minskar. Rösta på Solmobilladdare!

Omröstningen stänger söndagen 16:e januari kl. 20.00. Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Klicka här för länkar till inläggen om nyheterna!

Länk till inlägg:

Knycer: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/knycer

WWF: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/wwf-naturinnovationer

HiNation: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovationen-hination-far-stod-av-demomiljo