Miljöinnovation och EU-bidrag har nu publicerat mer än 1000 artiklar. På Google är det den främsta nyhetskällan för svenska miljöinnovationer. För EU-bidrag är Miljöinnovation och EU-bidrag  den högst rankade sajten som inte drivs av EU. Jag jublar som på vår  bild mellan rotbenen på en Sequoia.

Vårt målmedvetna systematiska arbete med de mest glädjande miljönyheterna och EU-bidrag möter stor uppskattning. En nyhet om en miljöinnovation innebär ett hopp om en bättre miljö.   Det gläder våra besökare.  EU-bidrag är ett sätt att skapa resurser för att utveckla miljölösningar. 

Miljöinnovation och EU-bidrag började på dåvarande gratissajten blogggsida.se och har fortsatt som http://evolveu.bloggsida.se/. Inledningsvis publicerades alla Newsdesks informationer om miljöinnovationer och valda delar ur Nyhetsbrev om EU-bidrag. Numera begränsas artiklar om miljöinnovationer till det som kan bli någon av månadens tre bästa miljönyheter.

En tid innan Bloggtoppen fick stänga pga stulna lösenord passerade sajten, trots lågprisupplägget, 100 000 sidladdningar. Besökarna vill ha specifik information. Ändå kommer de flesta till hemsidan ecoinnovation.se . Den har fått nära 20 % av besöken. I övrigt är besöken väl spridda över sajtens sidor. Klicka här om Du är intresserad av mer detaljerad information.

Naturligtvis är sidorna som ligger med namn högst upp på sajten hela tiden de enskilda mest klickade artiklarna. Sidan EU-bidrag är den mest populära. Den  kan användas för självstudier inte bara för företag, utan också för andra organisationer som vill arbeta med nya miljölösningar. Därnäst intresserar sig besökarna för Eco Innovation AB och för mig som person. Jag är lite överraskad att Bruksanvisningen Använd Sajten! inte har använts mer.

För 14 publika (”börsnoterade”) och många andra miljöinnovationsföretag är sajten bland de fem främsta på Google. För 11 börsjättar med miljöprofil är sajten bland de tio främsta. Nära 10 % av sidladdningarna gäller någon av nära 30 företagsetiketter bland Nyckelord i vänster spalt. Solvatten med Petra Wadström (vår bild ovan) som innovatör är den mest klickade etiketten.

Kvinnliga innovatörer är också huvudpersonerna i de webröstningar som är de mest klickade inläggen. Först Monica Hallworth för Knycer (Knycers bild) ovan och sedan Åsa Lövberg (Åsas bild)  för Guldkannan Towa till vänster. Jfr Länkar i slutet.

Många av våra artiklar grundas på Pressmeddelanden från Newsdesk. Mest läsare av dessa har en om en nyemission och börsintroduktion av Xzero AB fått. Inlägg om börsens småföretag och särskilt om nyemissioner får normalt många läsare. Länk i slutet.

Relativt få besökare är ospecificerat nyfikna på vad som döljer sig tidigare än de ca tio senaste artiklarna som ligger uppe på sidan 1. Mindre än en % av besökarna klickar för att se sidan två i den kronologiska presentationen. Vår bild av väntan på Euron i Bryssel illsutrerar både kronologins betydelse och EU-bidragens roll på sajten.

Information om EU-bidrag hittas inte bara på sidan EU-bidrag. Där finns både länkar till presentationer i ämnet på Slideshare och till undersidor. Den mest populära undersidan är en krönika om Enterprise Europe Network i tidningen Uppfinnaren & Konstruktören: ”Gratis hjälp hitta samarbeten i Europa”. Länk i slutet. Att läsa igenom våra frågor och svar om EU-stöd intresserar också många besökare liksom att kolla kategorin: EU-finansiering.

Högst upp i höger spalt har vi en sökruta. Den mes populära sökningen är efter artiklar om Opcon. En bit ner i den splaten hittar Du länkar under rubriken MILJÖINNOVATION. Opcons stora hopp står till länken GörElAvSpillvärme som visar till Opcons sajt för sin Powerbox. Där finns 85 andra länkar till miljöinnovationer.

Länk till sökning Opcon: http://ecoinnovation.se/?s=Opcon

Länk till etiketten Solvatten: http://ecoinnovation.se/etikett/solvatten

 Länk till webröstning med Knycer: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/miljonyhet-december

Länk till vinnarpresentation för Guldkannan Towa: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/guldkannan-bast-i-mars

Länk till Xzero nyhet: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/vatten-avsaltning-ateranvadning

Gratis hjälp hitta samarbeten i EU: http://ecoinnovation.se/eu-bidrag/uk20106