Sveriges Natur är den i särklass bästa miljötidningen i Sverige. Miljöinnovation och EU-bidrag tas upp på heta blogglistan i senaste numret i artikeln ”Bli en Tarzan i bloggdjungeln”. Sveriges Natur ägs av Svenska Naturskyddsföreningen, landets utan konkurrens främsta miljöorganisation.

Vad glad jag blir åt lite uppskattning i så fint och resursstarkt sällskap. Jag firar med bild från Länsstyrelsens demonstrationsbäck för öringlek tidigare i höst, straxt utanför Huskvarna. Klicka här för mer information!

Naturskyddsföreningens Facbookföljare fick svara på vilka bloggar de följer och vilka de rekommenderar. Förutom föreningens blogg tog de upp 35 bloggar i fem olika kategorier. Kategorin Nyheter och lösningar är för den som redan kan mycket eller vill hänga med i miljönyhetsflödet. De flesta av de nio bloggarna drivs av medieproffs med området som arbete eller grupper av miljöengagerade människor. Men där kommer också vår lilla blogg med i sällskap med tex. SVeriges Radios miljöblogg, ecoprofile.se och temfunderingar.se .