EU-bidraget för miljön LIFE+ har inga informationsdagar för i år. I stället beställa möten med Naturvårdsverket för att i ett tidigt skede diskutera projektidén.

LIFE+ gäller miljöinnovationer i vid bemärkelse och genomförandet av Natura 2000 samt att öka medvetenheten om miljöproblem. Projekt bör omsluta flera miljoner €uro. 

Då jag medverkat i uppbyggnaden av tolv EU/Life-projekt om totalt över 24 M€uro är varje års utlysning lika spännande för mig. Hör av Dig om Du vill ha hjälp till epost:  erik (at) ecoinnovation.se Klicka här för mer info!

I år ska ansökan ske elektroniskt. Som vanligt är det felaktigheter i den svenska texten för Call for proposals. Den som är intresserad ska läsa den engelska texten.

LIFE kan användas på många sätt för miljöinnovationer. Jag har publicerat åtskilligt om dessa möjligheter. Du ser ett urval nedan.

  1. Huvudartikel om årets call: http://evolveu.bloggsida.se/eu-finansiering/eu-bidraget-life-2012
  2. Här hittar Du en generell beskrivning av LIFE för miljöinnovationer: http://evolveu.bloggsida.se/eu-bidrag/kronika-e-miljon-for-din-miljoinnovation
  3. LIFE för minföretag, exempel: http://evolveu.bloggsida.se/eu-bidrag/lifeexempel

Deadlines Du bör observera är 26/9 för eproposal till Sverige. Redan 20/4 vill Naturvårdsverket att Du beställer samråd med dem. De kan också hjälpa till att granska Din ansökan senast i augusti, Du kan också ringa mig, Erik Sandström om Du vill ha hjälp: (0)70  –  2994762

Naturvårdsverkets sida för LIFE+ http://www.naturvardsverket.se/Start/EU-och-Internationellt/Vart-arbete-i-EU/Miljoprogrammet-Life-plus/