EU-bidrag för miljöområdet? Har du en affärsidé som kan utvecklas? Den 24 februari ordnar Eco-Innovation AB (EI), Länsstyrelsen i Jönköpings län (Lst) och LTC/Enterprise Europe Network (EEN) en kursdag om finansiering för Dig. Alla företagare är välkomna men Eco Innovation AB är de enda som bjuder in företagare utanför Jönköpings län. Till höger ser Du våra logotyper och nedan loggan för Enterprise Europe Network.

Jag är så glad för detta samarbete. Det stämmer med min vision av hur företagare ska komma igång att använda EU-bidrag. Informationsdagar är normalt inte tillräckligt konkreta. Men här tar vi det nödvändiga steget. Vi arbetar fram individuella projektkoncept. Dessutom ger vi en företagsinriktad orientering om möjligheterna till stöd. Vårt samarbete med Länsstyrelsen och Enterprise Europe Network ger denna kursdag en unik styrka. Det ger också möjlighet att erbjuda utbildningen till ett sanslöst lågt pris.

Under dagen lär Du Dig hur Du kan använda EU-program som stödjer ditt företags produktutveckling, marknadsetablering eller idéutveckling. För att få ut mesta möjliga av dagen bör du ha en affärsidé inom miljöområdet. Du är varmt välkommen 24 februari, 09.30-kl 16.00 till Science Park i Jönköping. Anmäl Dig senast 22 februari till ellen@ltc.se . Konferensavgift: 400 kr + moms, förtäring ingår. Klicka här för mer ur programmet!

09. 30 börjar vi med Registrering & kaffe, sista chans att välja workshops. EEN börjar kl 10 med presentation av ”Vad är EU-finansiering” och ”Vilka möjligheter finns för företag”.  EI fortsätter med ”I andras projekt, varför och hur?”: Lst avslutar förmiddagen med Landsbygsprogrammet.

12.30 fortsätter vi efter lunch. Då kan Du välja två av fyra parallella Workshops! Temat är ”Formulera Ditt projektkoncept!” Kaffe serveras mellan passen. Workshopsen är:

A. Life +& Eco-Innovation programmen, EI

B. Företagsstöd i Landsbygdsprogrammet, Lst

C. EU:s forsknings & utvecklingsprogram (FP7) för små & medelstora företag, Erik Sandström, EI.

D. Projektstöd i Landsbygdsprogrammet, Lst.

Före Slutdiskussionen tar vi pass om ”Hur kan jag hitta projektpartners?” EEN och mer om EU:s pengar för Forskning och Utveckling. Slut för dagen kl. 16.